Tapahtumat

Yrityksen henkilökunnalle näkyvällä Tapahtumat-sivulla luodaan perusta kaikelle yrityksen toiminnalle Hopotissa eli yleensä tunneille. Tapahtumat-sivun kalenterista näkyvät kaikki tulevat ja menneet tunnit.
Tapahtumat-sivu
Uusia tapahtumia tehdään napauttamalla Lisää uusi tapahtuma -painiketta ja nykyisiä tapahtumia voi muokata helposti napauttamalla haluamaansa tapahtumaa, jolloin aukeaa lisäämistä vastaava muokkausikkuna. Muokkauksia tallentaessa voidaan valita tallennetaanko muutokset tai kaikki asetukset vain tähän tuntiin vai kaikkiin tuleviin toistuviin tapahtumiin. Muokkausikkunasta tapahtuman voi myös poistaa napauttamalla Poista tapahtuma -painiketta.
Tapahtuman lisääminen

Tapahtumaan voidaan määritellä:
  • Tapahtuman nimi *
  • Tapahtuman kuvaus
  • Päivä *
  • Alkamisaika *
  • Loppumisaika *
  • Toistuva tapahtuma?
  • Usean päivän tapahtuma?
  • Tapahtuman tyyppi *
  • Ohjaajat
  • Vaadittu taitotaso *
  • Maksuperiaate (Irtotunti, Kausi, Tallikortti) *
  • Hinnat ja veroprosentti *
  • Osanottajien enimmäismäärä *
  • Tagit – tunnin voi ostaa *
  • Näkyvyys (Julkinen, Piilotettu) *
  • Peruutuksesta saatavan tallikortin tagit
  • Tapahtuman kalenteri

Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Toistuvien tapahtumien avulla voit luoda päivittäin, viikoittain, kuukausittain tai vuosittain toistuvia tapahtumia, jolloin voit helposti luoda vaikka viikkotunnit puoleksi vuodeksi kerrallaan. Lisäksi voit määrittää toiston loppumisen toistokertojen mukaan tai jonain tiettynä päivänä. Huomioithan että luomisen jälkeen toistokertoja voi vähentää, mutta ei lisätä.

Tunnin myyntitapa vaikuttaa siihen millä tavoilla asiakas pystyy ostamaan tunteja. Myyntitapoja voi olla samaan aikaan useampi aktiivisena. Vaikka kaikki myyntitavat olisivat pois päältä, on tunti edelleen mahdollista varata käyttäjän jo omistamalla tallikorteilla.

• Irtotunti mahdollistaa yksittäisten tuntien ostamisen tiettyyn hintaan. Asiakas voi valita toistuvan tunnin aikataulusta myös useamman tunnin halutessaan.
  • Kausi tarkoittaa kaikkien toistuvan tapahtuman tuntien varaamista kerralla. Asiakas ilmoitetaan vain tunneille joissa on tilaa ja hinta on aina kiinteä. Jos asiakas ei tietylle tunnille mahdu, hän maksaa silti koko summan ja saa tallikortilleen saldoa korvaavien tuntien varaamiseen. Yritys voi myös mahdollistaa kauden hinnan jakamisen osiin sekä kerätä ilmoittautumisia kaudelle varausmaksun avulla, eri vaihtoehtoihin voit tutustua tarkemmin Laskut-tukiartikkelissa.
  • Tallikortti -vaihtoehto antaa ostettavaksi yrityksen asetuksissa määritellyt tallikortit, joista asiakas voi valita itselleen sopivan ostettavaksi.

Tallikortit ovat siis etukäteen maksettuja kortteja, jotka sisältävät yleensä useampia kertoja (esim. kymppikortti). Tallikorttien avulla asiakkaat sitoutuvat käymään tunneilla ja tuntien varaaminen helpottuu, kun verkkomaksua ei tarvita joka varauskerralla.

Jos tarjolla on esimerkiksi usean hintaisia tunteja, tarvetta perhealennuksille tai ostomahdollisuuksien rajaamiselle, niin kannattaa tutustua tageihin, joilla voi rajata tuntien ja korttien yhteensopivuuksia. Oletuksena kaikki tallikortit käyvät kaikkiin tunteihin ja minkä tahansa tunnin peruuttamalla voi varata uuden tunnin ilman rajoja.

Napauttamalla tuntia Tapahtumat-sivulla, saat tapahtuman muokkaamisen lisäksi näkyviin tunnille ilmoittautuneet valitsemalla Osallistujat-välilehden.
Osallistujat-välilehti

Tästä osiosta voidaan myös lisätä osallistujia käsin tunnille yrityksen toimesta napauttamalla Lisää asiakas tunnille -painiketta. Tunnille lisätessä voi joko jättää veloituksen tekemättä kokonaan (maksu muuta kautta), veloittaa asiakkaan tallikortilta tai luoda asiakkaalle maksusuunnitelman eli laskut Hopotiin maksettavaksi. Myös asiakkaiden poistaminen tunnilta osallistuu napauttamalla rasti-painiketta asiakkaan kohdalla. Poistettaessa voidaan valita korvataanko perumisesta saldoa asiakkaan tallikortille.

Hevoset voidaan jakaa asiakkaille tässä näkymässä napauttamalla Jaa hevonen -painiketta. Hevosten tiedot tulevat näkyviin listaan, joka on järjestetty sopivimman hevosen mukaan. Yleensä hevosten jakaminen kannattaa kuitenkin tehdä erikseen sitä varten luodulla Päivän suunnittelu -työkalulla, josta onnistuu myös päivälistojen tulostaminen.

Tunnin muistiinpanot kenttä on tarkoitettu tapahtumassa sattuneiden onnettomuuksien tai muiden merkintöjä vaativien asioiden kirjaamiseen ja ohjelma taas kertomaan asiakkaille mitä tunnilla ollaan tarkalleen tekemässä.