Tietosuojaseloste

Hopoti Software Oy (jäljempänä ”Hopoti”) on sitoutunut suojaamaan palvelujensa käyttäjien yksityisyyttä ja noudattaa toiminnassaan tietosuoja- ja muita lakeja sekä hyviä tietosuojakäytäntöjä. Tämä tietosuojalauseke kuvaa Hopotin henkilötietojen keräämistä ja käsittelyä koskevat käytännöt. 

”Henkilötieto” tarkoittaa tietoa, joka on yhdistettävissä tiettyyn henkilöön. 

Tätä tietosuojalauseketta sovelletaan, kun Hopoti on rekisterinpitäjä ja kun viittaamme tämän tietosuojalausekkeen soveltumiseen Hopotin palvelujen käytön yhteydessä. Voimme antaa tietosuojaan liittyviä lisätietoja myös yksittäisen palvelun, sivuston tai sovelluksen yhteydessä. 

Henkilötietojen käsittelyn ensisijaisena perusteena on Hopotin palvelujen käyttäminen, käyttäjän muu asiallinen yhteys Hopotin palveluihin tai käyttäjän suostumus. Myös asentamasi Hopotin julkaisemat sovellukset voivat käsitellä henkilötietojasi. 

Hopotin palveluja voidaan tarjota eri laitealustoilla ja palvelut voivat sisältää linkkejä tai pääsyn muiden toimijoiden sivustoille tai palveluihin. Hopotin palveluja on mahdollista käyttää esimerkiksi älytelevisiolla, mobiililaitteella tai kolmannen osapuolen sovelluksella, joilla on omat ja itsenäiset tietosuojakäytäntönsä ja käyttöehtonsa. Sovelluskaupan, kuten Apple App Storen, Google Playn tai Microsoft Storen, kautta ladattaviin sovelluksiin sovelletaan myös kyseisen palveluntarjoajan käyttöehtoja. Suosittelemme, että tutustut huolellisesti tällaisten kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöihin ja käyttöehtoihin. Hopoti ei vastaa kolmansien osapuolten tietosuojakäytännöistä tai käyttöehdoista. 

Mikäli et hyväksy tämän tietosuojalausekkeen mukaisia käytäntöjä, suosittelemme ettet luovuta henkilötietojasi Hopotille. 

Mitä tietoa keräämme? 


Hopoti voi kerätä käyttäjistään tässä tietosuojalausekkeessa määriteltyjen käyttötarkoitusten kannalta tarpeellisia tietoja. Käyttötarkoitus määrittää, minkälaista tietoa käyttäjistä kerätään eri tilanteissa. 

Henkilötietojasi voidaan kerätä rekisteröityessäsi Hopotin palvelujen käyttäjäksi, palvelujen käytön yhteydessä, kilpailujen, kampanjoiden tai tutkimusten yhteydessä sekä muutoin asioidessasi kanssamme. Hopoti kerää muun muassa alla mainittuihin ryhmiin kuuluvia henkilötietoja. 

1. Hopotille antamasi tiedot 


Saatamme kysyä sinulta eri palvelujen yhteydessä tietoja, joita voit halutessasi antaa Hopotille: 
  • Nimi tai nimimerkki 
  • Salasana tai muu yksilöivä tunnus 
  • Sähköpostiosoite ja muita yhteystietoja 
  • Käyttäjän muita itseään kuvaavia tietoja, kuten syntymäaika, pituus ja paino 
  • Palveluun lisäämäsi sisältö, kuten julkaisut, kommentit ja kuvat 
  • Luvat, suostumukset ja tietoja kieli- tai muista vastaavista valinnoistasi 
  • Kiinnostuksen kohteet ja suosikit 
  • Kilpailuihin ja arvontoihin liittyvät tiedot 
  • Tutkimus- ja kyselytiedot 
  • Tietoja käyttämistäsi laitteista 
  • Asiakaspalautteet ja –viestintä, mukaan lukien puhelutallenteet 
  • Muut suostumuksellasi antamasi tai luovutetut tiedot, esim. ulkopuolisista lähteistä kerätyt tiedot. 
Keräämme tietoja eri tavoin, esimerkiksi syöttäessäsi tietoja rekisteröitymisen yhteydessä, palvelun käytön yhteydessä tai osallistuessasi Hopotin kilpailuihin, arvontoihin tai tutkimuksiin. 

2. Palvelujen käytöstä havainnoidut ja johdetut tiedot 


Saatamme kerätä sinusta ja Hopotin palvelujen käytöstä seuraavia tietoja: 
  • Verkkopalvelujen analytiikkajärjestelmien keräämät tiedot (ks.”Evästeet”) 
  • Asiakasviestinnän tiedot, esim. tiedot linkkien klikkauksista 
  • Verkkosivu, jolta on siirrytty Hopotin verkkosivulle 
  • Mahdolliset hakusanat, joilla on haettu Hopotin verkkosivuja tai käytetty Hopotin palveluissa 
  • Laitetunnisteet, kuten päätelaitteen malli ja yksilöllinen laite- ja/tai evästetunniste 
  • Tiedonkeruun kanava: internetselain, mobiiliselain, sovellus sekä selaimen versio 
  • IP-osoite 
  • Päätelaitteen käyttöjärjestelmä 
  • Istuntotunniste, istunnon aika ja kesto 
  • Sijaintitiedot, mikäli olet antanut siihen nimenomaisen suostumuksesi. 
  • Hopotin palvelujen käyttöhistorian perusteella käyttäjään liitettävät tiedot, jotka on johdettu havaitusta käytöstä ja/tai käyttäjän itse antamista tiedoista, esim. demografia, kiinnostuksen kohteet ja käyttäjien muu ryhmittely 
  • Muut suostumuksellasi kerätyt tiedot 
Hopotin sijaintitietoihin perustuvat palvelut ja ominaisuudet hyödyntävät satelliitti-, IP-osoite- tai muuta verkkoperusteista paikkatietoa. Avustettujen paikannusmenetelmien, esimerkiksi avustetun GPS:n käyttö voi sisältää paikkatietojesi ja yksilöivien laite- ja operaattorikohtaisten tunnisteiden vaihtamista paikannuspalvelimen kanssa. Käyttäessäsi sijaintitietoihin perustuvia palvelujamme, esimerkiksi lähimpien tallien hakemista, sijaintitietosi lähetetään suostumuksellasi Hopotille oikean sisällön tarjoamiseksi. 

Miksi käsittelemme henkilötietoja? 


Käsittelemme henkilötietojasi alla määriteltyihin yhteen tai useampiin tarkoituksiin liittyen. 

1. Palvelujen tarjoaminen 


Henkilötietojasi voidaan käyttää Hopotin palveluiden toteuttamiseen, käyttäjän tunnistamiseen ja tehdäksemme Hopotin palveluista henkilökohtaisempia, vuorovaikutteisempia ja käyttäjäystävällisempiä, esimerkiksi mahdollistamalla Hopotin palvelujen käytön eri laitteillasi, antamalla sinulle suosituksia mahdollisesti kiinnostavista sisällöistä ja näyttämällä sinulle kohdennettuja sisältöjä palveluissamme. Henkilötietojasi voidaan käyttää myös pyyntöihisi ja kysymyksiisi vastaamiseen, tekemiesi valintojen toteuttamiseen ja muiden vastaavien tehtävien täyttämiseen, tietoturvasta huolehtimiseen sekä palveluiden väärinkäytösten ehkäisyyn.
 

2. Palvelujen kehittäminen 


Henkilötietojasi voidaan käyttää Hopotin palveluiden kehittämiseen ja käyttökokemuksen parantamiseen. Henkilötietojasi voidaan käyttää Hopotin palveluihin ja sisältöihin liittyviin kyselyihin ja tutkimuksiin sekä yleisötutkimukseen liittyvien tavoittavuus- ja käyttöanalyysien suorittamiseen. Voimme yhdistää eri palvelujen ja sovellusten yhteydessä kerättyjä tietoja siltä osin, kuin tiedot on kerätty samaan käyttötarkoitukseen ja voimme tehdä tilastoja palvelujen ja sovellusten kehittämisen edellyttämässä laajuudessa. 

3. Markkinointi ja asiakasviestintä 


Henkilötietojasi voidaan käyttää Hopotin palvelujen markkinointiin ja asiakasviestintään, esimerkiksi lähettääksemme sinulle palvelujamme koskevia ilmoituksia ja ollaksemme yhteydessä sinuun asiakaspalveluun tai palveluihimme liittyvissä asioissa. Myös kaikki tallit, joiden rekisterissä olet, voivat suorittaa vastaavaa markkinointi- ja asiakasviestintää. 

Millä perusteella käsittelemme henkilötietojasi? 


Käsittelemme tietojasi Hopoti ajanvarauspalvelun tarjoamiseksi, jolloin käsittelyperusteena on meidän välisemme sopimuksen täytäntöönpano. 
Käsittelemme tietojasi myös asiakassuhteen tai mahdollisen asiakassuhteen synnyttämän oikeutetun edun perusteella. 

Käsittelemme henkilötietojasi antamasi suostumuksen perusteella, esimerkiksi silloin kun käsittelemme sijaintitietojasi tai kun pyydämme sinulta markkinointilupaa suoramarkkinoinnin ja uutiskirjeen lähettämiseksi. Voit peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa ilmoittamalla asiasta support@hopoti.com. 

Miten säilytämme ja yhdistämme henkilötietoja? 


Edellä kuvatun mukaisesti Hopotin palvelut saattavat tallentaa eri toiminnallisuuksien mahdollistamiseksi tietoa Hopotin palveluiden käytöstä. Hopoti säilyttää palvelujen käytöstä havaitut ja johdetut tiedot erillään varsinaisesta henkilörekisteristä, joten yksittäistä käyttäjää ei voida tunnistaa. 

Luovutammeko henkilötietoja? 


Hopoti luovuttaa henkilötietojasi Hopotin ulkopuolelle seuraavissa tilanteissa: 

1. Suostumuksesi 


Henkilötietojasi voidaan luovuttaa nimenomaisella suostumuksellasi esimerkiksi kolmannen osapuolen tarjoamaan palveluun liittyen. 

2. Yhteisöt


Henkilötietojasi ei pääsääntöisesti näytetä muille Hopotin palvelujen käyttäjille oletuksena lukuunottamatta nimeäsi, profiili- ja kansikuvaasi, profiilisi URL-osoitetta sekä palveluun lisäämiäsi kuvia, kommentteja ja vastaavia tietoja. Joissain Hopotin palveluissa voit halutessasi jakaa muita tietojasi muiden käyttäjien kanssa. Kehotamme harkitsemaan huolellisesti ennen kuin jaat henkilötietojasi tai muita tietoja muille käyttäjille. Omien tietojen näkyvyyttä voi säätää yksityisyysasetuksissa. 

3. Tallit 


Hopotin kautta palvelujaan myyvät yritykset, kuten ratsastustallit, saavat henkilötietosi käyttöön siltä osin, kuin se on tarpeellista heidän myymänsä palvelun toteuttamiseksi. Tiedot ovat vain niiden tallien käytössä, joissa olet tai olet ollut asiakkaana tai olet lisännyt tallin suosikiksi.  

4. Alihankkijat ja palveluntarjoajat 


Olemme ulkoistaneet henkilötietojen käsittelyä palveluntarjoajille, jotka käsittelevät henkilötietoja meidän lukuumme. Hopoti saattaa käyttää alihankkijoita ja palveluntarjoajia palvelujensa tekniseen ylläpitoon, asiakaspalveluun, käyttäjätietojen hallinnointiin ja analysointiin, tutkimuksiin, asiakasviestintään tai erilaisten kampanjoiden toteuttamiseen. Henkilötietojasi voidaan jakaa Hopotin alihankkijoille ja palveluntarjoajille vain siinä määrin, kun ne osallistuvat Hopotin palvelujen toteuttamiseen ja tässä tietosuojalausekkeessa kuvattujen käyttötarkoitusten toteuttamiseen. 
Tällaiset kolmannet osapuolet eivät saa käyttää tietojasi mihinkään muuhun, kuin tässä tietosuojalausekkeessa kuvattuihin ja Hopotin määrittämiin tarkoituksiin. Hopoti velvoittaa heidät pitämään tietosi salassa ja huolehtimaan asianmukaisesti riittävästä tietoturvan tasosta henkilötietojesi suojaamiseksi. 

5. Kansainväliset tietojen siirrot 


Hopoti pyrkii toteuttamaan palvelut ja käsittelemään henkilötietosi ensisijaisesti EU- tai ETA-alueella sijaitsevia toimijoita ja palveluja hyödyntäen. Hopotin palveluja saatetaan kuitenkin joissakin tapauksissa toteuttaa myös muualla sijaitsevia toimijoita, palveluja ja palvelimia käyttäen ja tällöin henkilötietojasi saatetaan siirtää eri maiden välillä. Tällaiset siirrot voivat sisältää henkilötietojen luovutuksia EU- tai ETA-alueen ulkopuolelle sellaisiin maihin, joiden henkilötietojen käsittelyä koskeva lainsäädäntö poikkeaa Suomen lain vaatimuksista, esimerkiksi Yhdysvaltoihin. Hopoti huolehtii tällöinkin henkilötietojesi suojan riittävästä tasosta sopimalla henkilötietojen luottamuksellisuuteen ja käsittelyyn liittyvistä asioista lainsäädännön edellyttämällä tavalla, esimerkiksi EU:n komission hyväksymiä mallisopimuslausekkeita käyttäen ja muutenkin siten, että henkilötietojen käsittely tapahtuu tämän tietosuojalausekkeen, lakien ja hyvien käytäntöjen mukaisesti. 

6. Tutkimuskäyttö 


Saatamme joissakin tapauksissa luovuttaa tietoja tieteellistä tai muuta tutkimusta varten edellyttäen, että kyseiset tiedot on ensin muutettu sellaiseen muotoon, josta yksittäiset henkilöt eivät ole enää tunnistettavissa. 

7. Pakottavan lainsäädännön edellyttämät luovutukset 


Henkilötietojasi voidaan luovuttaa toimivaltaisen viranomaisen esittämien vaatimusten ja lakiin perustuvien edellytysten mukaisesti. 

Miten huolehdimme tietojen ajantasaisuudesta? 


Pyrimme kohtuullisin keinoin pitämään hallussamme olevat henkilötiedot oikeellisina poistamalla tarpeettomia tietoja sekä päivittämällä vanhentuneita tietoja. 

Jotkut Hopotin palvelut antavat käyttäjän itse hallinnoida keräämiämme henkilötietoja, valintoja ja suostumuksia. Kehotamme sinua aika ajoin tarkistamaan tietojesi ajantasaisuus tällaisia toiminnallisuuksia käyttäen. Huomioithan, että on sinun tehtäväsi päivittää meille antamasi henkilötiedot, mikäli niissä tapahtuu muutoksia. 

Mitä teemme suojataksemme henkilötietojasi? 


Kiinnitämme erityistä huomiota tietosuojaan ja tietoturvaan palvelujemme suunnittelussa, toteuttamisessa ja ylläpidossa. Käytämme asianmukaisia fyysisiä, teknisiä ja hallinnollisia suojakeinoja henkilötietojesi suojaamiseksi väärinkäytöksiltä. Tietosuojasta ja tietoturvasta huolehtivat siihen erikseen nimetyt henkilöt. Rajoitamme pääsyn henkilötietoja sisältäviin järjestelmiin ja tietokantoihin ainoastaan erikseen nimetyille henkilöille, joilla on välttämätön työhön liittyvä tarve ja oikeus käsitellä kyseessä olevia henkilötietoja.

Toteutamme tietosuojaa ja tietoturvaa muun muassa ennakoivan riskienhallinnan keinoin, huomioimalla tietosuojan ja tietoturvan palvelujemme suunnittelussa, kouluttamalla henkilöstöämme ja tarkastamalla säännöllisesti palvelujemme vaatimusten mukaisuutta. Huolehdimme tietojen väärinkäytöksiin liittyvistä ja muista vastaavista riskeistä ottaen huomioon riskin todennäköisyys ja suojattavan tiedon luonne. 

Hopoti voi käyttää palvelujensa toteuttamisessa ja henkilötietojen käsittelyssä myös alihankkijoita ja palveluntarjoajia. Tällöin huolehdimme sopimus- ja muilla järjestelyillä siitä, että henkilötietojasi käsitellään lainsäädännön, hyvän tietosuojakäytännön ja tämän tietosuojalausekkeen mukaisesti. 

Kuinka kauan säilytämme tietojasi? 


Säilytämme tietojasi voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti ja vain niin kauan, kuin on tarpeen tässä tietosuojalausekkeessa määriteltyjen tarkoitusten toteuttamiseksi. Kun henkilötietojesi käsittelyperuste on päättynyt, poistamme henkilötietosi. 

Käyttäjän katsotaan lopettaneen rekisteröimänsä tilin, kuten Hopoti-tunnuksen, jos hän poistaa rekisteröitymisensä palveluun. Tällöin Hopoti poistaa henkilön ilmoittamat tiedot käyttäjätietokannasta ja poistaa käyttäjätunnuksen, minkä jälkeen kukaan, edes käyttäjä itse, ei voi enää ottaa sitä uudelleen käyttöön. Palvelujen käytöstä havainnoidut ja johdetut tiedot muutetaan sellaiseen muotoon, josta yksittäinen henkilö ei ole enää tunnistettavissa. 
Huomioithan, että jotkut Hopotin palvelut saattavat sisältää julkisia, vuorovaikutteisia ja viestinnällisiä toiminnallisuuksia, kuten kommenttiosioita tai keskustelupalstoja, ja osa tuottamastasi sisällöstä saattaa jäädä näihin näkyviin myös sen jälkeen, kun olet lopettanut rekisteröimäsi käyttäjätunnuksen tai käyttäjäsuhde päättyy. 

Mitkä ovat oikeutesi? 


Sinulla on lain mukaisesti oikeus tarkastaa, mitä tietoja olemme sinusta keränneet. Sinulla on myös oikeus vaatia virheellisen, puutteellisen, tarpeettoman tai vanhentuneen henkilötietosi korjaamista tai poistamista sekä oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. 

Voit käyttää oikeuksiasi ottamalla yhteyttä alla mainittuun asiakaspalveluumme, hallinnoimalla tietyissä Hopotin palveluissa käyttäjätiliäsi sekä hyödyntämällä laitteellasi, sovelluksissamme tai palveluissamme olevia toimintoja. 
Hopotia koskevan tarkastuspyynnön voit tehdä sähköpostitse osoitteeseen support@hopoti.com. Käyttäjän tunnistamiseksi tarkastuspyyntö tulee lähettää samasta sähköpostiosoitteesta, joka liittyy tarkastuspyyntöä koskevaan tunnukseen. Tiedot rekisteröidyistä henkilötiedoista toimitetaan takaisin samaan tunnukseen liittyvään sähköpostiosoitteeseen. Tarkastuspyynnön voi tehdä maksuttomasti kerran vuodessa. 

Voit myös kieltää Hopotiä käyttämästä itseäsi koskevia tietoja suoramarkkinointia sekä asiakastyytyväisyys- ja muita tutkimuksia varten. Voimme kuitenkin edelleen lähettää sinulle palvelujamme koskevia ilmoituksia, esimerkiksi tietoja muutoksista tai palveluiden vika- ja häiriötilanteista. 
Voit pyytää Hopotia poistamaan tietosi käyttäjärekisteristä ottamalla yhteyttä alla mainittuun asiakaspalveluumme. Hopoti-tunnusta koskevien tietojesi poistamista voit pyytää lähettämällä sähköpostia osoitteeseen support@hopoti.com. Tietojen poistopyyntö tulee lähettää samasta sähköpostiosoitteesta, jonka olet liittänyt poistopyyntöä koskevaan tunnukseen. 

Sinulla on lisäksi oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, jos katsot, että henkilötietojen käsittelyssä on loukattu tietosuoja-asetukseen perustuvia oikeuksiasi. 

Muutokset tähän tietosuojalausekkeeseen 


Hopoti Software Oy kehittää jatkuvasti palvelujaan ja voi tehdä ajoittain muutoksia tähän tietosuojalausekkeeseen ilman etukäteistä ilmoitusta. Jos tätä tietosuojalauseketta kuitenkin olennaisesti muutetaan, Hopoti ilmoittaa asiasta tämän tietosuojalausekkeen alussa ja sivustollaan. Muutokset voivat liittyä myös lainsäädännön muutokseen. Suosittelemme, että käyt tutustumassa tähän tietosuojalausekkeeseen ajoittain saadaksesi tiedon tähän tietosuojalausekkeeseen mahdollisesti tehdyistä muutoksista. 

Kuka on rekisterinpitäjä ja mihin voin ottaa yhteyttä? 


Henkilötietojesi rekisterinpitäjänä toimii Hopoti Software Oy, osoitteessa Merikatu 6, 26200 Rauma, Suomi. 

Yksityisyydensuojaan liittyvissä asioissa voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse osoitteessa support@hopoti.com

Hopoti Software Oy:n rekisteriasioista vastaava henkilö:
Veli-Pekka Ahonen, Hopoti Software Oy
Sähköposti: vellu@hopoti.com 

Huomioithan, että voimme tietoturvasyistä joutua varmistamaan henkilöllisyytesi ennen pyyntösi täyttämistä. 
Löysitkö etsimäsi vastauksen?