Jokaisella ratsastajalla pitää olla Hopotissa oma tili, jotta talli näkee kaikki ratsastajat erikseen oikeilla nimillä ja tiedoilla. Tämä on tärkeää etenkin hevosten jakamisen ja muun suunnittelun kannalta. Joissain perheissä ratsastajia on kuitenkin useita, kaikilta ei välttämättä löydy vielä omaa sähköpostiosoitetta ja useiden eri tunnusten hallinta voi olla hankalaa. Perhe-tilit ovat vastaus näihin ja moneen muuhun ongelmaan.

Perhe-tilien avulla voi olla huoltaja-tilejä, joiden alla on lapsi-tilejä. Huoltaja-tilille kirjautumalla voi vaihtaa mille tahansa lapsi-tilille helposti yhdellä klikkauksella ja tuntien hallinointi, varaaminen ja peruminen helpottuu. Lisäksi lapsi-tilejä voi tarvittaessa käyttää itsenäisesti, joten lapsi voi kirjautua itse tarkistamaan mikä hevonen on tulossa tunnille ja paljon muuta.

Käymme tässä ohjeessa läpi:

Mistä löydän perhe-tilien asetukset?

Perhe-tilien asetuksiin pääsee käsiksi kaikilla Hopoti-tileillä omien sivujen "Muokkaa profiilia" -osiosta, josta voi myös lisätä ja muuttaa omia tietoja.

Asetuksista löytyy erillinen kohta "Perhe-tilit".

Perhe-tilien asetukset näyttävät oletuksena alla olevan kuvan mukaisilta, eli mitään tilejä ei ole yhdistetty.

Uuden huoltaja-tilin tekeminen ja lasten lisääminen

Huoltaja voi rekisteröityä Hopotiin omilla tiedoillaan ja siirtyä perhe-tilien asetuksiin. Lapsi-tilejä voi tehdä "Lisää lapsi" -osiossa "Uusi tili" painikkeen kautta. Uusia lapsi-tilejä luodessa kysytään lapsen nimi ja ratsastajatiedot – lisäksi voi mahdollistaa itsenäisen kirjautumisen tilille sähköpostiosoitteen ja salasanan avulla, mutta tämä on täysin valinnaista.

Perhe-tilit sivu näyttää seuraavalta kun huoltaja on lisännyt lapsi-tilejä:

Nykyisten Hopoti-tilien yhdistäminen perhe-tileiksi

Jos perheellänne on jo olemassa olevat Hopoti-tilit, voi ne yhdistää perhe-tileiksi helposti lasten tilien kautta. Kirjautumalla lapsen tilille ja lisäämällä perhe-tilien asetuksissa "Lisää huoltaja" -kenttään huoltajan Hopoti-tilin sähköpostiosoiteen saadaan tilille lisättyä huoltaja.

Kun tilillä on huoltaja, perhe-tilien asetukset näyttävät seuraavilta:

Huoltaja-tilien käyttäminen

Kun perhe-tilit on yhdistetty, huoltaja-tilille kirjautumalla pääsee käsiksi kaikkiin lapsi-tileihin helposti valikosta "Vaihda tiliä" -osiosta:

Käytettävän tilin vaihtaminen on siis helppoa ja takaisin huoltaja-tilille pääsee myös samaa kautta. Huoltaja-tilille lähetetään aina kaikki lapsi-tilien sähköpostit, kuten varaus- ja perumisilmoitukset, joten pysyt aina ajantasalla kaikkien Hopoti-tilien toiminnasta. Muistathan että et voi käyttää eri tilejä samanaikaisesti, eli esimerkiksi eri välilehdillä ei voi olla kirjautuneena samaan aikaan eri tunnuksille.

Tunteja varatakseen pitää aina valita ensin oikea tili ja tämän jälkeen siirtyä varaamaan. Tunteja peruessa voi myös ensin valita oikean tilin ja siirtyä kalenterista perumaan tunteja. Huoltajan kalenterissa näkyy kuitenkin kaikki lapsi-tilienkin varaukset selkeästi eroteltuina ja peruminen onnistuu myös sitä kautta suoraan. Myös tallikorttien siirto onnistuu eri tilien välillä, joten kortteja voidaan jakaa ja siirrellä perheen kesken jos talli on sallinut sen asetuksissaan.

Lapsi-tilien käyttäminen

Jos lapsi-tilille on lisätty sähköpostiosoite ja salasana, voi sitä käyttää myös itsenäisesti. Lapsi voi silloin kirjautua tilille itsenäisesti ja tili on käytettävissä kuin mikä tahansa muukin Hopoti-tili – tili on vain käytössä myös huoltaja-tilin kautta.

Itsenäisen käytön avulla lapsi-tilillä voidaan siis esimerkiksi varata ja perua tunteja sekä siirtää tallikortteja. Lapsi saa myös sähköpostiinsa kaikki ilmoitukset ja voi tarkistaa esimerkiksi tunneille jaetut hevoset ja ohjelmat omalla laitteella.

Perhe-tilien purkaminen

Perhe-tilit voidaan purkaa perhe-asetuksista niin lapsi- kuin huoltaja-tililtä poistamalla muut perhe-tilit tunnukselta. Esimerkiksi jos huoltajan ei tarvitse enää päästä erikseen lapsensa tiliin käsiksi, voi huoltaja poistaa hänet perhe-tilien asetuksista tai lapsi-tililtä voi käydä poistamassa huoltajan perhe-tilien asetuksista. Kaikki poistetut tilit ovat käytössä myös jatkossa jos niihin on kytketty sähköpostiosoite ja salasana. Muussa tapauksessa tileille ei ole enää pääsyä ja ne poistuvat käytöstä.

Löysitkö etsimäsi vastauksen?