Pikaohje

Valitse haluamasi tunti tallin Varaus-osiosta ja klikkaa Varaa. Tuntityypin ja tallin asetusten mukaan voit ostaa yksittäisen tunnin, kokonaisen kauden, tallikortin tai useita yksittäisiä tunteja. Valitse maksutapasi (verkkopankkimaksu, erämaksu, korttimaksu, tallikortti) ja siirry maksamaan valitsemallasi maksutavalla. Kun maksu on onnistunut, näet varatut tunnit omassa Hopoti-kalenterissasi ja saat vahvistuksen sekä kuitin myös sähköpostiin.

Tuntien varaaminen on helppoa ja intuitiivista, kannattaa siis rohkeasti kokeilla varaamista 😊 Alla vielä tarvittaessa tarkemmat ohjeet.

Tarkemmat ohjeet

Voit selata tallien tarjoamia tunteja tallin omien Hopoti-sivujen Varaus-osiosta. Alla kuva demotallin Varaus-näkymästä pöytäkoneella – puhelimilla ja muilla pienemmillä laitteilla näkymä saattaa näyttää erilaiselta, mutta kaikki samat asiat löytyvät kuitenkin siitä.

Varauskalenteria voi rajata taitotason mukaan ja saatavilla on myös erilaisia näkymiä kuten lähipäivät, viikko ja kuukausi. Klikkaamalla mitä tahansa tapahtumaa kalenterissa, aukeaa tunnista lisätietoja kertova laatikko (kuvassa oikealla). Laatikossa näkyvät tunnin tiedot ja klikkaamalla Varaa-painikketta pääsee varaamaan kyseistä tuntia.

Tuntityypistä ja tallista riippuen varaamis-sivulla näkyvät asiat voivat vaihdella, alla kuva miltä näkymä näyttää demotallimme toistuvassa tapahtumassa.

Esimerkkikuvan vasemmalla puolella on valittuna "Osta yksi tunti", jolloin ostetaan vain yhtä yksittäistä tuntia. Lisäksi koska kyseessä on toistuva tapahtuma, näkyy aikataulu, josta tunteja valitsemalla voi ostaa useita tunteja kerralla.

"Osta Tallikortti" osiosta voi ostaa tallin tarjoamia tallikortteja, jotka ovat kerralla ostettavia usean kerran kortteja, joiden avulla voit säästää rahaa eikä jokaista tunnin varausta varten tarvitse kaivaa pankkitunnuksia tai muita maksuvälineitä. Aiemmin ostetut tallikortit näkyvät "Maksa Tallikortilla" osiossa, jossa tunnin voi maksaa valitsemallaan tallikortilla.

Lisäksi jos kyseessä on yli 100 euron ostos tai vaikka kausitunti, jossa kaikki ratsastuskerrat tulee ostaa kerralla, voidaan maksuksi tarjota erämaksua. Alla kuva demotallin kausittunnista ja erämaksusta.

Kun maksutapa on valittu niin seuraavaan vaiheeseen siirtyminen onnistuu klikkaamalla "Jatka verkkomaksuun"-, "Täytä erämaksutiedot"-, "Jatka erämaksupalveluun"- tai "Vahvista maksu tallikortilla" -painikkeita. Seuraava vaihe on varsinainen maksaminen, joka tapahtuu verkkomaksukumppanimme Maksuturvan palvelun kautta. Tarkemmat ohjeet maksutapakohtaisesti löytyvät suoraan kyseisiltä maksusivuilla.

Maksun jälkeen siirryt takaisin Hopotiin ja näet vahvistuksen onnistuneesta varauksesta. Kuitti ostosta tulee myös sähköpostiisi. Näet kaikki varatut tunnit omasta kalenterista, josta tunteja voi myös tarvittaessa peruuttaa.