Kirjanpito
PĂ€ivitetty yli viikko sitten

Kun maksut kulkevat Hopotin kautta, myös kirjanpito helpottuu huomattavasti valmiiden kirjanpitomateriaalien avulla. Arkistosta saat ladattua kaikki kirjanpitomateriaalit haluamallasi aikavÀlillÀ ja asetuksilla. YleisimmÀt materiaalit kirjanpitoon ovat Kirjanpitoraportti, Maksut, ALV sekÀ palvelumaksujen kuitit.
​

Kirjanpitoraportista (PDF) löydÀt lÀhes kaiken tarvittavan kirjanpitotositteeksi, yleensÀ sen lisÀksi tarvitaan vain kuitti palvelumaksuista (PDF). Tarvittaessa lisÀksi listausta kaikista maksuista ja ALV-erittelyÀ voi tarkastella taulukkomuotoisena suoraan Arkistossa sekÀ ladata CSV-muodossa omalle laitteelle. CSV-tiedostot voi tuoda useisiin laskentataulukko-ohjelmiin, kuten Exceliin, jolloin ne voi lÀhettÀÀ usein suoraan sellaisenaan kirjanpitoon.

Maksut

Arkiston Maksut sisÀltÀvÀt kaikki valitulla aikavÀlillÀ Hopotin kautta kulkeneet maksut. Alla listaus jokaisen maksurivin sarakkeista.
​

• TilausNro, uniikki maksun yksilöivĂ€ numero.

• Viite, maksuoperaattorin ja Hopotin vĂ€linen maksun yksilöivĂ€ viitenumero.

• PĂ€ivĂ€ys, maksutapahtuman pĂ€ivĂ€ys.

• Summa, verollinen yhteissumma.

• Komissio, Hopotin myyntipalkkion osuus.

• ALV, maksuun kĂ€ytetty verokanta.

• Maksutapa, asiakkaan kĂ€yttĂ€mĂ€ maksutapa.

• Asiakas, asiakkaan nimi Hopotissa.

• Tapahtuma, varatun tapahtuman nimi.

• Varauksia, kerralla varattujen tuntien yhteismÀÀrĂ€.

• ErĂ€pĂ€ivĂ€, sama kuin pĂ€ivĂ€ys mutta pĂ€ivĂ€n tarkkuudella.

ALV

Arkiston ALV esittÀÀ ALV-erittelyn kaikista Hopotin kautta kulkeneista maksuista valitulla aikavÀlillÀ. Jokaisella yrityksen kÀyttÀmÀllÀ ALV-kannalla on oma rivinsÀ, alla listaus sarakkeista.

• ALV, eli ALV-kanta tai ALV-%

• ALV-osuus, kyseisen kannan maksuissa kerĂ€tty ALV

• YhteensĂ€, ilman ALV, kyseisen kannan maksut ilman ALV

• YhteensĂ€, sisĂ€ltĂ€en ALV, kyseisen kannan maksut sisĂ€ltĂ€en ALV

CSV-tiedoston tuominen Exceliin

CSV-tiedostoa ei voi avata sellaisenaan suoraan Excel-ohjelmassa, vaan se pitÀÀ tuoda ohjatulla tekstin tuomisella, jotta tiedot siirtyvĂ€t oikein. Tiedoston tuominen vie korkeintaan pari minuuttia ja sen pitĂ€isi olla helppoa tĂ€mĂ€n ohjeen avulla 😊 Ohje on tehty suomenkielisellĂ€ Excel 2013 -ohjelmalla Suomen oletusasetuksilla, lisĂ€tietoja saa tarvittaessa Excelin omista ohjeista (ohje 1 ja ohje 2)
​

• KĂ€ynnistĂ€ Excel ja tyhjĂ€ työkirja.

• Voit kĂ€ynnistÀÀ ohjatun tekstin tuomisen valitsemalla Tiedot-vĂ€lilehden Hae ulkoiset tiedot -ryhmĂ€stĂ€ TekstistĂ€ (kuva alla).

• Kaksoisnapsauta sitten Tuo tekstitiedosto -valintaikkunassa tekstitiedostoa, jonka haluat tuoda (Hopotista ladattu CSV-tiedosto).

• Ohjatun tekstin tuomisen vaihe 1/3 (kuva alla), valitaan alkuperĂ€iseksi tietotyypiksi Erotettu, aloitetaan tuonti ensimmĂ€iseltĂ€ riviltĂ€, tiedoston alkuperĂ€ on UTF-8 ja valitaan ettĂ€ Tiedoissa on otsikoita. Lopuksi napauta Seuraava.

• Vaiheessa 2/3 (kuva alla) valitaan erottimeksi vain Pilkku ja Tekstin tarkenteeksi lainausmerkki. Lopuksi napauta Seuraava.

• Vaiheessa 3/3 (kuva alla) ei tarvitse tehdĂ€ muutoksia, napautetaan vain LisĂ€asetukset.

• Tekstin tuomisen lisĂ€asetuksissa (kuva alla) desimaalierottimeksi merkitÀÀn Pisteja valitaan OK.

• Palataan takaisin ohjattuun tekstin tuomiseen ja valitaan Valmis. Lopuksi Excel kysyy, mihin noudetut tiedot sijoitetaan (kuva alla), valitse uuteen laskentataulukkoon ja napauta OK.

• Ohjattu tekstin tuominen on nyt valmis ja CSV-tiedosto on tuotu Exceliin onnistuneesti! Tiedoston voi nyt tallentaa normaalina Excel-tiedostona, sillĂ€ voi tehdĂ€ laskutoimituksia ja ÀÀkkösten pitĂ€isi toimia kuten pitÀÀ 👍

Vastasiko tÀmÀ kysymykseesi?