Maksujen palauttaminen
Päivitetty yli viikko sitten

Hopotissa tehtyjen maksujen palauttaminen toimii seuraavasti:

1. Asiakas sopii yrityksen kanssa maksun palauttamisesta.

2. Yritys tekee palautuspyynnön Hopotissa.

3. Hopoti käsittelee palautuspyynnön.

4. Maksunvälittäjä palauttaa maksun asiakkaan käyttämälle maksutavalle.

5. Yritys poistaa palautukseen liittyvät varaukset tai kortit.

Yritykset voivat tehdä palautuksen avaamalla asiakasikkunan Historia-välilehden, valitsemalla haluamansa maksun kohdalta "Näytä" ja sitten napauttamalla "Palauta maksu". Palautuspyynnön tekeminen jatkuu chat-ikkunassa, jossa valitaan tehdäänkö täysi palautus (palautetaan koko summa) vai osapalautus (yritys valitsee palautettavan summan).

Hopoti käsittelee palautuspyyntöjä työaikoina yleensä kerran päivässä. Käsittelyn aikana siirrämme palautuksen maksuun ja korjaamme oletuksena myös uuden summan (nolla tai osapalatuksesta jäävä summa) näkyviin yrityksen kirjanpitomateriaaleihin Hopotissa. Kuittaamme yrityksen chat-keskusteluun kun palautus on käsitelty. Yrityksen vastuulle jää mahdollisesti palautukseen liittyvien varausten tai korttien poistaminen.