Lahjakortit & Jäsenyydet
Päivitetty yli viikko sitten

Tallikorttien lisäksi Hopotissa voi myydä lahjakortteja ja jäsenyyksiä. Kaikkia korttityyppejä hallitaan yrityksen Kortit -osiossa, jossa luodaan uusia tai muokataan myynnissä olevia kortteja. Myyntiin määritellyt kortit ilmestyvät näkyviin yrityksen etusivulle, josta voi siirtyä erilliselle kauppasivulle niitä ostamaan. Kortteja voi ostaa yhdellä kertaa useampia ja niitä voi ostaa (tagien salliessa) myös ystävilleen tai lapsitileille. Samassa Kortit -osiossa voi myös listata asiakkaiden ostamia kortteja ja hakea kortteja päiväyksen perusteella.

Lahjakortit

Hopotin lahjakortti on tietylle summalle määritelty palvelu jonka yritys laittaa myyntiin ja sitoutuu tarjoamaan asiakkaalle asiakkaan kyseisen kortin ostaessa. Asiakas ei voi käyttää saamaansa tai ostamaansa lahjakorttia Hopotissa suoraan maksutapana tunteja varatessa tai palveluita ostaessa, vaan sen käytöstä sovitaan aina erikseen sen myyneen yrityksen kanssa. Muista siis kertoa tarkemmin lunastusohjeista kortin kuvauksessa. Ostetun lahjakortin hinta tilittyy aina suoraan yritykselle heti kun kortti ostetaan.

Luo myyntiin uusi lahjakortti valitsemalla Uusi lahjakortti.

• Nimi, näkyy tuotteen nimenä kun asiakas ostaa korttia

• Kuvaus, tarkempi lahjakortin kuvaus johon kannattaa kirjata mahdollisimman selkeästi mitä lahjakortin ostamalla saa. Määritelty palvelu voi olla konkreettinen palvelu, esim. "Viikonlopun kesäleiri" tai avoin summa "200e lahjakortti käytettäväksi yksityistunteihin".

• Hinta, yhden kortin verollinen hinta

• ALV, yhden kortin veroprosentti

• Voimassa, kuinka kauan kortti on voimassa ostohetkestä (kuukautta, viikkoa tai päivää) tai päivämäärä, mihin asti kortti on voimassa

• Tagit - Kortin voi ostaa, ketkä voivat ostaa kortin (oletuksena "Kaikki käyttäjät", jotta kaikki voivat ostaa kortin)

Asiakkaiden ostamia lahjakortteja on helpoin seurata samalta Kortit -sivulta missä myytävät lahjakortit määritellään. Valitsemalla listauksen yläpuolelta Lunastamatta, Erääntyneet tai Käytetyt voi lajitella ostettuja lahjakortteja tilan mukaan. Asiakkaan ostamaa lahjakorttia voi muokata klikkaamalla kortin auki muokattavaksi - siten voi muokata lahjakortin voimassaoloaikaa, käytettyä summaa tai merkitä kortin käytetyksi.

Lisäksi asiakkaiden lahjakortit näytetään Asiakasikkunassa ja yritys voi listata vain ne asiakkaat joilla on voimassa oleva lahjakortti Asiakkaat -sivulla.

Jäsenyydet

Jäsenyydet toimivat Hopotissa määrittämällä myyntiin jäsenkortteja. Korttiin määritellään jäsenyyden tarjoamat edut ja niiden avulla yritykset voivat tarjota asiakkailleen aivan uudenlaisia palveluita - vaikkapa mahdollistamalla rajattoman maneesin varaamisen ainoastaan jäsenille.

Luo myyntiin uusi jäsenyyskortti valitsemalla Uusi jäsenyys.

• Nimi, näkyy tuotteen nimenä kun asiakas ostaa korttia

• Kuvaus, tarkempi jäsenyyden kuvaus johon kannattaa kirjata mahdollisimman selkeästi mitä etuja asiakas jäsenyyden ostamalla saa

• Hinta, yhden kortin verollinen hinta

• ALV, yhden kortin veroprosentti

• Voimassa, kuinka kauan kortti on voimassa ostohetkestä (kuukautta, viikkoa tai päivää) tai päivämäärä, mihin asti kortti on voimassa

• Tagit - Kortin voi ostaa, ketkä voivat ostaa kortin (oletuksena "Kaikki käyttäjät", jotta kaikki voivat ostaa kortin)

• Tagit - Kortin ostamalla saat tagit, tähän merkitään tagit jotka asiakas saa itselleen jäsenyyden voimassaolon ajalle. Jäsenyyden päättyessä kortti ja tagit poistuvat asiakkaalta.

Asiakkaiden ostamia jäsenyyksiä on helpoin seurata samalta Kortit -sivulta missä myytävät jäsenyydet määritellään. Valitsemalla listauksen yläpuolelta Voimassa tai Päättyneet jäsenyydet voi lajitella ostettuja jäsenyyksiä tilan mukaan. Asiakkaan ostamaa jäsenyyttä voi muokata klikkaamalla kortin auki muokattavaksi - siten voi muokata jäsenyyden voimassaoloaikaa tai päättää jäsenyyden ennen määriteltyä voimassaoloaikaa.

Lisäksi asiakkaiden jäsenyydet näytetään Asiakasikkunassa ja yritys voi listata vain ne asiakkaat joilla on voimassa oleva jäsenyys Asiakkaat -sivulla.