Kalenterit
Päivitetty yli viikko sitten

Kuten verkkomyynti-artikkelissa on kerrottu, Hopotiin voi merkitä tuntitoiminnan lisäksi myös paljon muuta myyntiin, kuten maneesiajat, karsinapaikat ja leirit. Selkeyden vuoksi nämä eri palvelut ja tuotteet kannattaa merkitä eri kalentereihin, jotka näkyvät sitten asiakkaille Varaus-sivulla. Kalentereita voi muokata yrityksen asetuksissa.

Kalenterin nimen voi valita valmiista vaihtoehdoista ja jokaiselle kalenterille saa halutessaan myös kuvakkeen (nimen edessä) ja lisätunnisteen. Lisäksi voi valita käytetäänkö tapahtumien esittämiseen kalenteria vai näyteikkunaa - sekä hakuajan, eli missä muodossa kalenteri aukeaa tai kuinka pitkälle tapahtumia ladataan.

Jos tapahtumalla ei ole mitään kalenteria, se näytetään aina Hevosjaossa ja tulostuksissa. Jos taas tapahtumalla on vähintään yksi kalenteri, niin jos edes yhdessä kalentereista suunnittelu tai tulostus -asetus on päällä, tulee tapahtuma niihin näkyviin. Taitotaso ja tallikortti -asetukset vaikuttavat näytetäänkö asiakkaille Varaus-sivulla kyseisiä osioita kalenterin yhteydessä.

Näyteikkuna -esitysmuoto on tavallista kalenteria näyttävämpi tapa markkinoida tapahtumia ja sopii hyvin esim. leirien näyttämiseen – alla esimerkkikuva miltä kalenterien valinta näyttää asiakkaille Varaus-osiossa sekä miltä näyteikkuna-esitysmuoto näyttää:

Kalenterien järjestystä sekä Kaikki tapahtumat ja Kaikki palvelut -kalenterien sijaintia voi muuttaa yrityksen asetuksissa Järjestys-painikkeen kautta. Ensimmäiseksi valittu kalenteri tulee oletuksena näkyviin asiakkaille Varaus-osiossa, joten kannattaa miettiä halutaanko näkyviin esimerkiksi jokin "näyteikkuna" tarjonnasta vai kenties yrityksen päätuote, esimerkiksi ratsastustunnit. Myös "Kaikki" -kalenterin voi merkitä ensimmäiseksi kalenteriksi.

Kun kalentereita on luotu, voidaan niitä lisätä tapahtumiin samaan tapaan kuin tagejakin. Tapahtuma voi kuulua useaan kalenteriin, joten tapahtuman voi merkata esimerkiksi tuntikalenteriin ja alennukset -kalentereihin samanaikaisesti. Lisäksi Tapahtumat ja Hevosjako-näkymissä on mahdollisuus suodattaa näkyviin vain tiettyjen kalenterien tunteja ja myös tulostukseen on lisätty mahdollisuus eri kalenterien tulostamiseen.