Hevosjako
Päivitetty yli viikko sitten

Kun Tapahtumat on lisätty ja asiakkaita on tunneilla, voidaan kokeilla Hevosjakoa. Työkalu toimii loistavasti esimerkiksi tabletilla tai kannettavalla käytettynä mukana paikan päällä ja sen avulla voidaan jakaa hevoset asiakkaille.

Hevosjako näyttää koko päivän kaikki tunnit ja osallistujat yhdessä näkymässä. Suunniteltavaa päivää voi vaihtaa vasemman yläkulman nuolinäppäimillä ja päivämäärä-valitsimella.

Kaikki päivän tunnit ovat vierekkäin nähtävillä ylärivissä ja hevoset taas allekkain vasemmassa reunassa. Jokaisen tunnin osallistujat ovat yhdessä pinossa tunnin päällä. Näkymässä jokainen osallistuja siirretään jollekkin hevosista yksinkertaisesti napauttamalla halutun hevosen kohdalla olevaa kenttää. Tunnille osallistuvien asiakkaiden pinon voi avata taulukon vasemmasta yläreunasta löytyvän alaspäin osoittavan nuolipainikkeen avulla. Näin näet kaikki tuntien osallistujat ja voit myös aloittaa hevosen jakamisen jollekkin muulle helposti vain valitsemalla kyseisen osallistujan. Myös jo hevosille merkatut osallistujat voidaan siirtää muulle paikalle napauttamalla ensin asiakasta ja sen jälkeen uutta kenttää tai pinoa.

Vihreät kentät ovat asiakkaalle sopivia hevosia painon, pituuden ja taitotason kannalta. Vastaavasti punaiset kentät eivät sovi asiakkaalle. Keltaiset kentät tarkoittavat että jokin tieto puuttuu, eikä soveltuvuudesta olla varmoja. Lisäksi asiakkaan suosikkihevosten kentät on varustettu sydän-merkillä.

Kun päivä on suunniteltu, se pitää tallentaa erikseen napauttamalla Tallenna. Tämän jälkeen päivä on myös tulostettavissa napauttamalla Tulosta. Tulosteita on valittavissa useita erilaisia ja niitä voi laittaa esimerkiksi asiakkaille näkyviin seinälle.

Lisätietoja hevosjaosta

Hevosjako on oletuksena Kompakti-näkymällä, jolloin asiakkaista näytetään vain nimi. Valitsemalla Lisätiedot, näytetään enemmän tietoja kerralla. Jos tiedot eivät tunnu mahtuvan näytölle, voit kokeilla Koko ruudun näkymää, jonka saa käynnistettyä oikean yläkulman painikkeesta. Myös osa päivän tunneista saattaa leikkaantua pienemmillä näytöillä, jolloin päivän nimen yläpuolella olevat painikkeet toimivat navigointina eri tuntien välillä.

Hevosen liikkumisen seuraaminen hevosjaossa on myös helppoa. Näet yhdellä silmäyksellä hevosen koko päivän ja lisäksi vasemmassa reunassa hevosen kortissa näkyy tarkemmat tiedot sen liikkumisesta. Lihavoitu numero omassa laatikossa (1.) kertoo valitulle päivälle suunniteltujen tuntien määrän ja sen vasemmalla puolella oleva kohta (2.) kertoo kuluvalla viikolla ratsastettujen tuntien määrän sekä suunniteltujen tuntien määrän.

Lisätietoja asiakkaasta ja hänen aiemmilla tunneilla olleista hevosista saat asiakasikkunasta, jonka voi avata napauttamalla asiakkaan nimen vieressä olevaa pientä käyttäjä-painiketta. Jos asiakkaat, heidän tietonsa ja asiakkaisiin liitettävät muistiinpanot kiinnostavat, kannattaa lukea lisää myös Asiakkaat-artikkelista.