Perhe-tilit
Päivitetty yli viikko sitten

Tässä artikkelissa:

Jokaiselle ratsastajalle tulee luoda oma tili Hopotiin, myös alaikäisille – näin tallit näkevät helposti varaajien tiedot ja esimerkiksi hevosten jakaminen asiakkaille onnistuu sujuvasti. Joissain perheissä ratsastajia on kuitenkin useita, kaikilta ei välttämättä löydy vielä omaa sähköpostiosoitetta ja useiden eri tunnusten hallinta voi olla hankalaa. Perhe-tilit ovat vastaus näihin ja moneen muuhun ongelmaan.

Perhe-tilien avulla voi olla huoltaja-tilejä, joiden alla on lapsi-tilejä. Huoltaja-tilille kirjautumalla voi vaihtaa mille tahansa lapsi-tilille helposti yhdellä napautuksella ja tuntien hallinointi, varaaminen ja peruminen helpottuu. Lisäksi lapsi-tilejä voi tarvittaessa käyttää itsenäisesti, joten lapsi voi kirjautua itse tarkistamaan mikä hevonen on tulossa tunnille ja paljon muuta.

Mistä löydän perhe-tilien asetukset?

Perhe-tilien asetuksiin pääsee napauttamalla Tilin asetukset -painiketta päävalikossa tai oman profiilin alla. Perhe-tilien asetukset saat auki napauttamalla Perhe-tilit painiketta.

Perhe-tilin tekeminen

❗Perhe-tilin tekeminen lyhyesti

1. Tee huoltajalle tili joko Hopotin etusivun kautta tai liittymissivulla. Mikäli sinulla on jo itsellesi tili tehtynä, voit siirtyä kohtaan 2.

2. Mene Tilin asetukset -kohtaan oikean yläreunan päävalikosta.

3. Siirry Perhe-tilit -välilehdelle.

4. Lisää uusi lapsi-tili kohdasta "Lisää lapsi". Mikäli lapsella ei vielä ole omaa tiliä, voit luoda sen Uusi tili -painikkeesta. Lapsi-tilille ei tarvitse laittaa sähköpostia, voit hallinnoida kaikkia lapsi-tilejä huoltaja-tilin kautta. Jos lapsella on jo olemassa oleva tili ja haluat liittää sen huoltaja-tilisi alle, kirjautukaa lapsen tilille ja lapsen tilillä lisätkää huoltaja-tili kohdasta "Lisää huoltaja".

Perhe-tilin tekeminen aloitetaan huoltaja-tilin luomisella. Huoltaja voi liittyä Hopotiin omilla tiedoillaan.

Kun huoltaja-tili on tehty voidaan siirtyä Tilin asetuksiin, jonka löydät oikean yläkulman valikosta. Tilin asetuksista löytyy Perhe-tilit välilehti, josta pääsee tekemään uusia lapsi-tilejä.

Lapsi-tilejä voi tehdä Lisää lapsi -osiossa napauttamalla Uusi tili -painiketta.Uusia lapsi-tilejä luodessa kysytään lapsen nimi ja ratsastajatiedot. Lapsi-tilit eivät välttämättä tarvitse sähköpostiosoitetta, mutta voit myös mahdollistaa itsenäisen kirjautumisen tilille jolloin siihen voi asettaa oman sähköpostiosoitteen ja salasanan.

Nykyisten Hopoti-tilien yhdistäminen perhe-tileiksi

Jos perheellänne on jo olemassa olevat Hopoti-tilit, voi ne yhdistää perhe-tileiksi helposti kirjautumalla lasten tilille ja siirtymällä perhe-tilien asetuksiin. Asetusten Lisää huoltaja -kenttään merkitään huoltajan Hopoti-tilin sähköpostiosoite ja tallennetaan, jonka jälkeen perhe-tilit ovat käytössä.

Huoltaja-tilien käyttäminen

Kun perhe-tilit on yhdistetty, huoltaja-tilille kirjautumalla pääsee käsiksi kaikkiin lapsi-tileihin päävalikon Vaihda tiliä -osiosta napauttamalla.

Takaisin huoltaja-tilille pääsee samaa kautta päävalikon Vaihda tiliä -osiosta. Huoltaja-tilille lähetetään kaikki lapsi-tilien sähköpostit, kuten varaus- ja perumisilmoitukset, joten pysyt aina ajantasalla kaikkien Hopoti-tilien toiminnasta. Muistathan että et voi käyttää eri tilejä samanaikaisesti, eli esimerkiksi eri välilehdillä ei voi olla kirjautuneena samaan aikaan eri tileille.

Tunteja varatakseen pitää valita ensin haluttu tili ja sitten siirtyä varaamaan. Tunteja peruessa voi myös valita ensin halutun tilin ja sitten siirtyä perumaan tunteja kalenterista. Huoltajan kalenterissa näkyy myös lapsi-tilien varaukset ja peruminen onnistuu myös sieltä. Jos talli on sallinut, onnistuu myös tallikorttien ja varausten siirtäminen, eli kortteja voidaan jakaa ja siirtää perheenjäsenten kesken.

Lapsi-tilien käyttäminen

Jos lapsi-tilille on lisätty sähköpostiosoite ja salasana, voi sitä käyttää myös itsenäisesti. Lapsi voi silloin kirjautua Hopotiin ja tili on käytettävissä kuin mikä tahansa muukin Hopoti-tili – tili on vain käytössä myös huoltaja-tilin kautta.

Itsenäisen käytön avulla lapsi-tilillä voidaan siis esimerkiksi varata ja perua tunteja sekä siirtää tallikortteja. Lapsi saa myös sähköpostiinsa kaikki ilmoitukset ja voi tarkistaa esimerkiksi tunneille jaetut hevoset omalla laitteella.

Voit lisätä kirjautumistiedot lapsi-tilille kun menet huoltaja-tilillä Tilin asetuksiin, siellä Perhe-tilit -välilehdelle ja muokkaat lapsen tietoja. Täällä voit syöttää lapsen tilille sähköpostin ja salasanan.

Perhe-tilien purkaminen

Perhe-tilit voidaan purkaa niin lapsi- kuin huoltaja-tilin kautta poistamalla muut perhe-tilit tunnukselta. Perhe-tilien asetukset löytyvät avaamalla Tilin asetukset päävalikon tai oman profiilin kautta.

Esimerkiksi jos huoltajan ei tarvitse enää päästä erikseen lapsensa tiliin, voi huoltaja poistaa hänet. Vastaavasti lapsi-tililtä voi käydä poistamassa huoltajan. Kaikki poistetut tilit ovat käytössä myös jatkossa jos niihin on kytketty sähköpostiosoite ja salasana. Muussa tapauksessa tileille ei ole enää pääsyä ja ne poistuvat käytöstä.

❓ Yleisiä kysymyksiä perhe-tileistä

Voiko perhe-tilillä olla useampi huoltaja?

Ei valitettavasti tällä hetkellä, mutta kehitämme Hopotia jatkuvasti ja tämä on meillä kehityslistalla ja tulossa tulevaisuudessa. Voitte kuitenkin lisätä toisen huoltajan sähköpostin lapsen tilille, jolloin kumpikin huoltaja pääsee katsomaan tilin tietoja.

Olen tehnyt tilin lapsen tiedoilla ja tilin tiedoissa on minun sähköpostini. Haluaisin nyt tehdä itselleni tilin mutta sähköpostini on lapsen tilillä. Mitä voin tehdä?

Laita viestiä joko chattiin tai sähköpostia osoitteeseen support@hopoti.com niin voimme auttaa tilien muokkaamisessa!

Tein vahingossa varauksen huoltaja-tilille vaikka sen piti mennä lapsi-tilille. Miten saan tunnit oikealle tilille?

Voit siirtää maksettuja varauksia, tallin ehtojen mukaisesti, omasta kalenterista. Jos talli ei ole sallinut varausten siirtämisiä tai kyseessä on maksamaton varaus kannattaa olla suoraan yhteydessä talliin joka voi siirtää varauksen oikealle tilille.

Yritämme lisätä lapsen tilille sähköpostiosoitetta, mutta se ei toimi. Missä on vika?

Lapsi on saattanut luoda sähköpostilla uuden tilin. Samalla sähköpostilla ei voi olla kahta tiliä, joten sen takia sähköpostin lisääminen ei onnistu lapsen vanhalle tilille. Kannattaa siis kokeilla kirjautua sähköpostilla Hopotiin sisälle ja katsoa onko sillä jo luotu tili. Mikäli tili on luotu, kirjautumisikkuna kysyy salasanaa eikä ehdota tilin luomista.